Word weer mens

Word weer mens

De terugkeer van homo sapiens

Beschrijving van het boek

Menseigen voeding. Wat betekent dat voor ons?

Hoe Homo sapiens leefde, zich met natuurlijke voedingsbronnen voedde en zijn spijsvertering en stofwisseling zich gedurende meer dan honderden van generaties daaraan heeft aangepast.
Zijn genen zijn nog altijd onze genen en deze passen zich slechts zeer langzaam aan de huidige levensomstandigheden aan. Evolutionair gezien kan ons lichaam fast food en de overvloed aan kant-en-klaar producten nog niet verwerken. Onze stofwisseling heeft dat nog niet geleerd met als uiteindelijke gevolg het ontstaan van chronische ziekten.

In dit boek maakt u kennis met de werkingsmechanismen en de stofwisselingsprocessen van het menselijk lichaam en de functies en reacties ervan op onze voeding.
We maken kennis met menseigen voeding en de mogelijkheid om voor menseigen voedingsmiddelen te kiezen, de overheerlijke menseigen recepten te bereiden en een leven te leiden zoals onze genen het bedoeld hebben.

Steeds meer mensen merken dat hun dagelijkse voeding en de omgeving waarin ze leven de oorzaak zijn van hun gezondheidsproblemen. Wonderdiëten en ook de conventionele geneeskunde bieden bij chronische ziekten nauwelijks oorzaak gerichte oplossingen. De oplossing ligt in de kracht van menseigen voeding, want alleen menseigen voeding kan ingrijpen op verschillende oorzakelijke niveaus van chronische ziekten zoals een verstoorde stofwisseling en ons gedrag.

Het boek "Word Weer Mens" kan onze visie op gezondheid en voeding veranderen. Sommige zeggen zelfs, dat er een leven voor en na het lezen van dit boek is. In het boek staan zowel harde wetenschappelijke feiten met betrekking tot de verschillende werkingsmechanismen in ons lichaam, die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van chronische ziekten, als fantastische recepten en prachtige foto's die al onze zintuigen aanspreken. Het geeft ons op fascinerende wijze inzicht in de wereld van de klinische psycho-neuro-immunologie, waarbij het om meer gaat dan gezonde voeding. Word Weer Mens gaat over de werking van voedselbestanddelen en hun combinaties en de invloed hiervan op ons lichaam.

Om te begrijpen welke voedingsmiddelen op onze planeet bedoeld zijn voor Homo sapiens, moet de gehele evolutionaire ontwikkeling van de mens in ogenschouw genomen worden. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen een ontstekingsreactie uitlokken terwijl anderen een ontstekingsremmende werking hebben. Deze laatsten kunnen zo als therapie worden ingezet.
Een hoofdstuk gaat over het functioneren van de darm en welke voedingsmiddelen onze darm schaden of juist helpen. Hierin komen ook minder bekende verbanden aan de orde, zoals de invloed van voeding op onze besluitvorming. Aan de hand van talrijke wetenschappelijke onderzoeken wordt dit eenvoudig en logisch uitgelegd.

Voor dit naslagwerk werden honderden nieuwe wetenschappelijke studies geëvalueerd en vertaald naar begrijpelijke informatie, dagelijks makkelijk te bereiden recepten en veranderingen die we zelf kunnen doorvoeren. Het boek bevat meer dan 70 recepten, die zijn toegespitst op onze specifieke menselijke stofwisselingsprocessen. Met behulp van 13 universele fysiologische werkingsmechanismen laat het boek zien hoe ons lichaam functioneert en hoe we effectief invloed hierop kunnen uitoefenen.

Verder is er in dit boek een hoofdstuk opgenomen, dat ons meer kennis en inzicht verschaft over vlees, melk, vetten, water, en andere voedselbestanddelen. Ook de basis van het koken, voeding voor kinderen en zeer uitvoerige instructies om gewicht te verliezen komen hier aan bod.

Het boek biedt de lezer niet alleen vele receptideeën en gezondheidstips. Het biedt veel meer, namelijk strategieën om succesvol aan de eigen gezondheid en ons prestatievermogen te werken.
Het is zo spannend, dat sommige lezers het boek van begin tot het einde verslinden – en dan met veel plezier aan het koken slaan.

E-book

Nederlands

Wat anderen vinden

Recensies over Word weer mens