Wat de fak

- Maryam Hassouni

Beoordeling 4.5
8 uur 23min
bookCoverFor

Overzicht

Maryam Hassouni, die op haar vijftiende furore maakte met de televisieserie Dunya en Desie, won voor haar rol in Offers als eerste Nederlandse actrice een Emmy. Ze kroop in de huid van vele karakters, van zelfmoordterrorist tot slachtoffer van de Marokkaanse cultuur, en alles wat daartussenin zit. Vaak met veel plezier, maar vaker nog met verbazing over steeds weer dezelfde clichématige verhalen die werden geschreven. Nooit herkende zij hier zichzelf in.
Langzaam dringt het tot Maryam door: in haar beleving staat de filmindustrie voor destructie en ellende. Het wordt haar onmogelijk gemaakt om te acteren, ondanks haar verlangen ernaar. Ze gaat studeren en besluit haar eigen verhalen te schrijven. Als ze toch nog een keer zwicht voor een grote rol in een televisieserie loopt dat fataal af. Pas als ze na jaren het onderzoeksdossier naar aanleiding van haar klachten durft te lezen en de feiten onder ogen ziet weet ze het zeker. 'Ik ben niet het monster: het systeem is ziek.'

Auteur(s):

Voorlezer(s):

Soort:

Luisterboek

Tijd luisterboek:

8 uur 23min

Talen:

Nederlands

Gepubliceerd:

16-2-2023

Uitgever luisterboek:

Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

ISBN luisterboek:

9789403121925

Wat anderen vinden

Recensies over Wat de fak – Luisterboek

Een apart boek. Eigenlijk 5 sterren voor het eerste deel en 3 (of 2) voor het laatste. Het overgrote deel van het boek ging ik als een trein doorheen, maar dat laatste hoofdstuk was tergend. Zoveel herhaling! In elk geval opent het boek mijn ogen, en dat is deels de bedoeling volgens mij. Fijn dat ze het zelf voorleest, dat voegt altijd wat toe vind ik.

Arlette

♡♡♡♡

Manon

Ontluisterend

Judith

Wat een inzichten, jammer dat ze dit heeft moeten doormaken. Goed dat het verhaal naar buiten is gebracht.

Cheyenne