Socrates op sneakers

Filosofische gids voor het stellen van goede vragen

Beoordeling 4.5
6 uur 25min
bookCoverFor

Beschrijving van het boek

Met Socrates op sneakers tackelt praktisch filosoof Elke Wiss de kunst van een goed gesprek. In een tijd waarin iedereen door elkaar roeptoetert en meningen al snel dezelfde waarde als feiten krijgen, is de verbinding vaak ver te zoeken. We proberen de ander eerder te overtuigen van ons gelijk dan dat we samen op zoek gaan naar wezenlijke antwoorden. Veel van onze gesprekken hebben daardoor meer weg van een debat dan van een dialoog. We praten liever dan dat we luisteren, voor vragen stellen hebben we geen tijd. En toegeven iets niet te weten is al helemaal geen optie. Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies díé vraag stelt die leidt tot een goed gesprek?

In Socrates op sneakers leert Elke Wiss je hoe je dat doet. Met Socrates en andere filosofen als inspiratiebron laat zij zien waarom we zo slecht zijn in het stellen van goede vragen, én hoe we er beter in worden. Socrates op sneakers leert je de vaardigheden die nodig zijn om die vragen te stellen die verrassen en aan het denken zetten. Zodat we gesprekken voeren die leiden tot verdieping en verbinding. Met een ander, én met jezelf.

Genomineerd voor Beste Spirituele Boek 2021.

‘Een prachtig én concreet boek!’ - FrankWatching

'In Socrates op sneakers van Elke Wiss draait het ook om nieuwsgierigheid en verwondering, alleen dan als belangrijke eigenschappen om te ontwikkelen. Hele fijne en praktische handvatten.’ - Friesch Dagblad

‘Praktisch filosoof Elke Wiss vertelt wat we van Socrates kunnen leren over de kunst van een mooie woordenwisseling.’ - Volkskrant

“Aanrader” – Financieele dagblad

'Filosoof Elke Wiss leert je wat de kunst van een goed gesprek is, namelijk dat je goede vragen stelt” - &C

Auteur(s):

Voorlezer(s):

Tijd luisterboek:

6 uur 25min

Talen:

Nederlands

Gepubliceerd:

16-2-2021

Uitgever luisterboek:

Ambo/Anthos B.V.

ISBN luisterboek:

9789026354939

Wat anderen vinden

Recensies over Socrates op sneakers –
Luisterboek

Ik vond het een interessant boek. Heel passend bij de manier van werken binnen ons onderwijs. Hele mooie verdieping om zelf, binnen een gesprek, betere vragen te stellen en zo tot een dieper gesprek te kunnen komen. Het echt ‘willen weten’. Het voorlezen door de schrijfster zelf was prettig, soms bracht ze zinnen of stukjes net even wat anders (even zoeken omdat ik ook het boek las).

Sanne

Fantastisch boek, helder, inspirerend en behulpzaam!

Kelly

Heel erg interessant!!

Sonja

Prettige stem en informatief boek. Het begin bevatte veel herhaling van hetzelfde, maar uiteindelijk pakt het weer door met nieuwe inzichten.

jolanda