Nooit meer bang op je werk

Nooit meer bang op je werk

Werknemers vertellen over hun angsten, deskundigen bieden oplossingen

Beschrijving van het boek

Nooit meer bang op je werk van Jolein de Rooij is voor iedereen die weleens ergens bang voor is op het werk. Het boek naar aanleiding van de succesvolle Intermediair-serie. Angst is van alle tijden en van bijna alle mensen. Sommige angsten spelen vooral op het werk of komen zelfs rechtstreeks voort uit de arbeidsomstandigheden. Zo zijn er bedrijven waar een angstcultuur heerst. Je kunt lijden aan prestatieangst of extreem bang zijn voor verantwoordelijkheid. Je kunt ook last hebben van hoogtevrees, smetvrees of vliegangst, waardoor je in je privéleven maar zeker ook op je werk flink gehinderd wordt.
Daarover gaat dit boek. Het bevat veertig eerlijke verhalen van mensen die door hun angst in moeilijkheden zijn gekomen op hun werk. Sommigen zijn vastgelopen en krijgen een burn-out. Anderen tobben jaren voort zonder er met iemand over te praten. Zij vertellen openhartig over hun strijd met angst en hun schaamte, en over het moment waarop ze besloten niet langer te zwijgen, hun psychische probleem onder ogen te zien en professionele hulp te zoeken. Niet alle problemen kunnen worden opgelost maar in alle gevallen levert openheid een bevrijding op, soms een significante verbetering in de professionele sfeer maar ook simpelweg meer levensgeluk.
Elk hoofdstuk van Nooit meer bang op je werk gaat in op een bepaald type angst en bevat naast diagnose en uitleg adviezen van experts en verwijzingen naar waar hulp gezocht kan worden. Nooit meer bang op je werk van Jolein de Rooij is zowel bijzonder informatief als hoopvol, een leerzame en aangrijpende inkijk in het innerlijke leven van de mensen met wie we werken.

Wat anderen vinden

Recensies over Nooit meer bang op je werk

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen