Mijn vader de sekteleider - Hoe ik ontsnapte uit de polygame FLDS-kerk

Mijn vader de sekteleider - Hoe ik ontsnapte uit de polygame FLDS-kerk

Beschrijving van het boek

Een schokkend levensverhaal over geloof, misbruik, moed en vrijheid. Dit boek is een ontmaskering van religieus extremisme en een baken van hoop voor iedereen die persoonlijke obstakels probeert te overwinnen.

In deze aangrijpende memoires neemt de dochter van Warren Jeffs, de zelfbenoemde profeet van de FLDS-kerk, je mee in de geheimzinnige, polygame sekte van haar familie en hoe zij daaraan ontsnapte.

Geboren in de FLDS-kerk werd Rachel Jeffs opgevoed in een strenge patriarchale cultuur die wordt gekenmerkt door ondergeschikte zustervrouwen en hun mannen die zij moeten gehoorzamen. Niemand in deze radicale splitsing van de mormoonse kerk was machtiger of angstaanjagender dan de leider Warren Jeffs - Rachels vader.

Warren Jeffs regelde huwelijken tussen minderjarige meisjes en mannelijke leden van zijn congregatie van middelbare leeftijd. In 2006 kreeg hij internationale bekendheid toen de FBI hem op zijn Ten Most Wanted List plaatste. Hoewel hij een levenslange gevangenisstraf uitzit voor seksueel misbruik van kinderen, blijft Jeffs' ijzeren greep op de kerk stevig, en zijn voorschriften aan zijn volgelingen zijn steeds restrictiever en bizarder.

In haar memoires licht Rachel het deksel van de beerput over deze zwijgzame gemeenschap, inmiddels ook te volgen als Netflix-documentaireserie ’Keep Sweet: Pray and obey’. Ze geeft een schrijnende blik op haar leven. Seksueel misbruikt door haar vader, gedwongen tot een gearrangeerd polygaam huwelijk, opgesloten op geheime locaties als straf voor vermeende overtredingen, en fysiek gescheiden van haar kinderen, vond Rachel uiteindelijk de moed om de kerk in 2015 te verlaten.

Maar dit is niet alleen haar verhaal - Rachels ervaringen belichten die van haar familie en de talloze anderen die gevangen blijven in de vreemde wereld die ze achterliet.

Wat anderen vinden

Recensies over Mijn vader de sekteleider - Hoe ik ontsnapte uit de polygame FLDS-kerk