Iedereen wist het

- Lydia Gouardo, Jean-Michel Caradec'H

Beoordeling 4.5
4 uur 43min
Aangrijpende waargebeurde verhalen
bookCoverFor

Overzicht

Het waargebeurde en schokkende verhaal over Lydia Gouardo die zes kinderen van haar stiefvader kreeg, terwijl niemand ingreep.

De lijdensweg van de Franse Lydia begon op haar negende. Ze werd soms meerdere malen per dag verkracht door haar stiefvader, en haar stiefmoeder deed niets om haar te helpen. Regelmatig werd ze dagen achtereen opgesloten op zolder. Soms, als ze erg werd mishandeld, liep ze weg, maar de politie bracht haar altijd binnen korte tijd weer naar huis. Niemand greep in: de buren niet, de politie niet, en ook niet de artsen in het ziekenhuis waar Lydia haar kinderen kreeg, hoewel haar stiefvader er tegen hen zelfs over opschepte dat hijzelf de vader van de kinderen was.

Na de dood van haar stiefvader in 1999 begon Lydia te beseffen dat wat haar was overkomen niet normaal was. En toen de zaak van Elisabeth Fritzl in Oostenrijk naar buiten kwam, gaf dat Lydia Gouardo de moed om eindelijk ook het verhaal te vertellen van de 28 jaar dat zij door haar stiefvader werd misbruikt.

Voorlezer(s):

Vertaler(s):

Margreet van Muijlwijk

Soort:

Luisterboek

Deel:

26

Tijd luisterboek:

4 uur 43min

Categorieën:

Talen:

Nederlands

Gepubliceerd:

25-10-2021

Uitgever luisterboek:

Lind & Co

ISBN luisterboek:

9789179957865

© Lind & Co (Luisterboek)

Wat anderen vinden

Recensies over Iedereen wist het – Luisterboek

Heel aangrijpend.

Renate

Geshockeerd en ontdaan, ik heb hier geen woorden voor. Het boek is ontzettend goed geschreven maar het is een waarlijke gruw, dat dit een waargebeurd verhaal is. Ik moet er van bijkomen..

Vroni

Ik heb dikwijls op t punt gestaan om te stoppen met dit boek, te verschrikkelijk voor woorden. Hoe mensen zo kunnen zijn/worden en dit iemand aan kunnen doen. Bij sommige stukken werd ik gewoon misselijk. Maar iedereen moet dit verhaal kennen zodat we weten waar mensen toe in staat zijn.

Henny

Super mooi voorgelezen. Wat een ontzettend bizar verhaal. Vreselijk wat deze vrouw heeft moeten doorstaan in haar leven. Je blijft geboeid luisteren !

Co