Hans en Grietje

Hans en Grietje

Beschrijving van het boek

Zou jij een hapje durven nemen als je een huis van snoep en koek vindt? Hans en Grietje zijn diep in het bos achtergelaten door hun stiefmoeder. Onderweg hebben ze broodkruimels gestrooid, zodat ze de weg weer terug kunnen vinden. Maar vogeltjes hebben alle kruimels opgegeten. Maar dan vinden ze plotseling het huisje met daken van koek en ramen van suiker. Ze hebben zo’n honger, dat ze toch een hapje nemen. "Knibbel knabbel knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?", horen ze een oude vrouw zeggen. Ze gaan met haar mee naar binnen, maar kunnen ze haar wel vertrouwen? ‘Hans en Grietje’ is een van de beroemdste sprookjes van de Gebroeders Grimm!

De Gebroeders Grimm zijn de klassieke grootmeesters in het vertellen van verhalen. ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Doornroosje’ behoren tot hun bekendste sprookjes, waarvan sommige later zijn verfilmd door Disney. Wie is er niet opgegroeid met de klassieke avonturen van ‘Hans en Grietje', 'Rapunzel’ en ‘Roodkapje’?

De wereldberoemde broers uit Duitsland lieten met hun achtergrond als taalkundigen een buitengewone collectie na van sprookjes en legenden. In hun tijd werden de werken al vertaald in alle Europese talen en inmiddels kunnen de sprookjes worden verslonden in iedere levende taal.

Wat anderen vinden

Recensies over Hans en Grietje

Er zijn nog niet genoeg beoordelingen