De mythe van normaal

Over trauma, ziekte en heling in een toxische maatschappij

- Gabor Maté, Daniel Maté

Beoordeling 4.9
18 uur 59min
bookCoverFor

Samenvatting van het boek

In De mythe van normaal, over trauma, ziekte en heling in een toxische maatschappij ontleedt Gabor Maté de onderliggende oorzaken van onze fysieke en emotionele malaise, en legt hij verbanden tussen ons persoonlijk lijden en de druk van het jachtige bestaan.

Wij zijn geneigd te geloven dat ‘normaal’ gelijk staat aan ‘gezond zijn’. Maar hoe gezond is die norm nu echt? Maté ontdekte dat de gangbare definitie van ‘normaal’ niet juist is: vrijwel alle ziekte is een natuurlijke weerspiegeling van het leven in een ongezonde samenleving, waarin gezondheidszorg steeds verder van onszelf af is komen te staan.

In dit inzichtrijke en invoelende boek laat hij ons zien dat de sleutel tot genezing ligt in het herstel van onze medemenselijkheid en het omarmen van onze authenticiteit, ongeacht de maatschappelijke verwachtingen.

"In De mythe van normaal neemt Gabor Maté ons mee op een epische ontdekkingsreis naar hoe ons emotionele welzijn en onze sociale verbondenheid (kortom: hoe we leven) nauw verweven zijn met gezondheid, ziekte en verslaving. Dit meeslepende en prachtig geschreven verhaal heeft verstrekkende gevolgen voor ons leven en de (mentale) gezondheidszorg." – Bessel van der Kolk, auteur van Traumasporen

Voorlezer(s):

Vertaler(s):

Jörgen van Drunen

Soort:

Luisterboek

Tijd luisterboek:

18 uur 59min

Talen:

Nederlands

Gepubliceerd:

6-2-2023

Uitgever luisterboek:

VBK Media

ISBN luisterboek:

9789020220261

Wat anderen vinden

Recensies over De mythe van normaal – Luisterboek

Boek vol onverwachte wijsheid

Sander