De junior bèta canon

De junior bèta canon

De belangrijkste onderwerpen uit de wetenschap voor kinderen

Beschrijving van het boek

In navolging van het succesvolle bèta canon voor volwassenen brengt LuisterWijs i.s.m. het Platform Bèta-technieken en de KNAW dit unieke luistercollege.

Nederlands bekendste wetenschappers Robbert Dijkgraaf, Bas Haring en Louise Fresco bespreken in dit junior canon op originele en toegankelijke wijze de belangrijkste onderwerpen uit de wetenschap. Zoals waarom de wc voor de mens zo'n belangrijke ontdekking was, of wie Newton was, maar ook de oerknal, DNA en de Pavlovreactie komen aan bod. Je hoort over ideeën zoals schuivende continenten en het ontstaan van de mens. Maar ook over bijzondere krachten op de allerkleinste schaal, nog veel kleiner dan een cel of een atoom en op grotere schaal, die van onze aarde en het heelal.Tegelijkertijd wordt voor de kinderen duidelijk hoe hun leven eruit zou hebben gezien zonder al deze ontdekkers en ontdekkingen.

Om het luisterboek nog specialer te maken, introduceert Frank Groothof elk onderwerp op zijn eigen humoristische en originele wijze.

Teksten: Rob van Hattum. Jelka Lustenhouwer en Amito Haarhuis van science center NEMO; Liesbeth Jongkind, Dennis Rijnvis

Nederlands

Wat anderen vinden

Recensies over De junior bèta canon