Bridget Jones: het nieuwe dagboek

Bridget Jones: het nieuwe dagboek

Beschrijving van het boek

De wilde jaren zijn voorbij! Maar niet voor lang. Aan het einde van 'Bridget Jones: het dagboek' eindigde Bridget met Mark Darcy, de man van haar dromen. Nu, in 'het nieuwe dagboek', lezen we meer over het bewogen leven van Bridget, al slingerend door een wirwar van zelfhulpboek-theorieën en krankzinnig advies van haar vrienden, in een knipperlicht relatie met Mark Darcy en aan haar zijde een moeder die geobsedeerd is door eierpellers, begint Bridget aan een spirituele openbaring die haar naar de kust van Thailand brengt...

'Het nieuwe dagboek', voor het eerst gepubliceerd in 1999, is het vervolg op de bestseller 'Het dagboek van Bridget Jones' van Helen Fielding. Het is verfilmd met Renee Zellweger, Colin Firth en Hugh Grant in de hoofdrollen. 'Bridget Jones: het nieuwe dagboek' wordt gevolgd door 'Bridget Jones: mad about the boy'.

Helen Fielding (1958) is een Engelse journaliste en de auteur van de bestsellers 'Bridget Jones: het dagboek', 'Bridget Jones: het nieuwe dagboek', 'Bridget Jones: mad about the boy' en 'Bridget Jones's baby: de dagboeken'. Ze schreef ook mee aan het script van de verfilmingen met Renée Zellweger in de hoofdrol. Van de boeken in de serie zijn tientallen vertalingen verschenen, waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht. Ondertussen is Bridget Jones uitgegroeid tot een van de populairste fictieve personages van de 21ste eeuw.

Wat anderen vinden

Recensies over Bridget Jones: het nieuwe dagboek