Bridget Jones' baby: de dagboeken

Bridget Jones' baby: de dagboeken

Beschrijving van het boek

Bridget Jones is zwanger... maar van wie?

In dit vierde deel van de Bridget Jones-saga is onze heldin zwanger geraakt. Maar van wie? Bekentenis: ze weet het zelf niet. Er zijn twee kandidaten, die samen de perfecte man vormen... maar afzonderlijk zijn ze allebei onuitstaanbaar. De situatie is rommelig en een nakend bezoek van de Koningin maakt het er niet beter op. Maar als Bridget íets kan, dan is het wel de rommel aanvaarden en er het beste van maken. Fans van Bridget Jones weten dat dit boek gebaseerd is op de gelijknamige film. Kenners zullen daaraan toevoegen dat de eerste helft de film netjes volgt, maar dat de schrijfster nog enkele verrassingen bewaart voor de tweede helft. Kort maar krachtig, deze Bridget-novelle.

Verfilmd met Renée Zellweger, Colin Firth en Patrick Dempsey.

In 1995 begon Helen Fielding columns te schrijven voor The Independent, over een (naar eigen zeggen) iets te dikke dertiger die haar biologische klok hoorde tikken. De columns evolueerden tot een reeks boeken, die ook succesvol verfilmd werden. Bridget Jones werd een wereldberoemd passage.

Helen Fielding (1958) is een Engelse journaliste en de auteur van de bestsellers 'Bridget Jones: het dagboek', 'Bridget Jones: het nieuwe dagboek', 'Bridget Jones: mad about the boy' en 'Bridget Jones's baby: de dagboeken'. Ze schreef ook mee aan het script van de verfilmingen met Renée Zellweger in de hoofdrol. Van de boeken in de serie zijn tientallen vertalingen verschenen, waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht. Ondertussen is Bridget Jones uitgegroeid tot een van de populairste fictieve personages van de 21ste eeuw.

Wat anderen vinden

Recensies over Bridget Jones' baby: de dagboeken