Ach, moedertje- Hugo Borst

4 uur 44min
172 Pagina's
bookCoverFor

Overzicht

De moeder van Hugo Borst lijdt sinds enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer en woont inmiddels op een gesloten afdeling in het Verpleeghuis. In Ach, moedertje volgen we haar dagelijkse leven - en dat van haar acht medebewoners.
Van heel dichtbij schrijft Hugo over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep, want gelachen wordt er heus. Maar er is ook ergernis. Hugo maakt zich kwaad over de gigantische werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis, en de arrogantie van de zorgbestuurders. Trouw gaat hij bij ma op bezoek, en zittend aan haar zijde vraagt hij zich af wat er van haar leven nog over is.

Ach, moedertje is een intiem, geestig en spannend verslag uit het Verpleeghuis. Het is het vervolg op de bestseller Ma (meer dan 100.000 verkochte exemplaren) en gebaseerd op de gelijknamige wekelijkse kroniek in het AD.

Auteur(s):

Voorlezer(s):

Soort:

E-book, Luisterboek

Tijd luisterboek:

4 uur 44min

Pagina's e-book:

172

Talen:

Nederlands

Gepubliceerd:

16-10-2018

Uitgever luisterboek:

Overamstel Uitgevers

ISBN luisterboek:

9789048845965

Uitgever e-book:

Overamstel Uitgevers

ISBN e-book:

9789048838394

Wat anderen vinden

Recensies over Ach, moedertje – E-book, Luisterboek

Mijn vader is 28 november jl overleden in een verpleeghuis. Alles wat hier beschreven wordt klinkt bekend in mijn oren. De valsensor, de luier, de "poep" nagels, het niet willen eten. Ik mis de bewoners van zijn afdeling nog steeds, maar gelukkig is mijn pa uit zijn lijden verlost...

Simone