400 brieven van mijn moeder - Onschuldig in de gevangenis

- Joseph Oubelkas

Beoordeling 4.5
12 uur 16min
Aangrijpende waargebeurde verhalen
bookCoverFor

Overzicht

De bestseller '400 brieven van mijn moeder' is het indrukwekkende waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas over onterechte gevangenschap, doorzettingsvermogen, vriendschap en de onvoorwaardelijke steun en liefde van een moeder voor haar kind.

Joseph Oubelkas uit het Brabantse dorp Raamsdonksveer begon eind 2004, op 24-jarige leeftijd, aan een zakenreis naar Marokko en werd daar zonder bewijs of onderzoek veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan.

Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissenen onbekenden, maar het belangrijkste: de 400 brieven van zijn moeder.

Recensies:
"Man, man, man, ‘400 brieven van mijn moeder’ houdt me bezig. Wat een pageturner! Erg intens opgeschreven! Deeply impressed." - Jan Peter Jansen |, Hoofdredacteur Men’s Health magazine

"Een indrukwekkend en aangrijpend boek waarin de liefde voor het leven centraal staat. Het is een echte pageturner!"– Loretta Schrijver (RTL4 – Koffietijd)

"Als ik ook maar even de tijd had, zat ik alweer met het boek op schoot, terwijl ik helemaal geen lezer ben. Maar van dit boek kon ik gewoon niet afblijven. Ik heb het gelezen met een lach en een traan." - Nasrdin Dchar, Acteur, winnaar Het Gouden Kalf voor de film Rabat.

Auteur(s):

Voorlezer(s):

Soort:

Luisterboek

Deel:

44

Tijd luisterboek:

12 uur 16min

Talen:

Nederlands

Gepubliceerd:

3-4-2023

Uitgever luisterboek:

Lind & Co

ISBN luisterboek:

9789180517041

Wat anderen vinden

Recensies over 400 brieven van mijn moeder - Onschuldig in de gevangenis – Luisterboek

Triest verhaal. Mooi geschreven en voorgelezen. Diep respect voor Joseph Oebelkas.

Eefje

Wát heb ik genoten van deze levenservaring! Wát een bijzondere leerzame kijk op het leven, de liefde van deze volhouders voor elkaar en het vredig strijden. Joseph, je bent mijn held en wát heb ik respect voor je moeder. Erg intense beleving levendig beschreven. Goed dat je er zo’n positieve draai aan hebt gegeven. Dankjewel voor je levenservaring in je boek.

Ingrid

Het is verbijsterend..hoe een mens kan overleven..en toch zn karakter blijft behouden

Lavth

In 2 dagen uit! Adembenemend! Dankjewel voor het delen Joseph!

Melanie